Jagten på strømtyvene

Jeg bruger for meget strøm! Alt for meget strøm!

Hey, jeg er en nørd, så selvfølgelig bruger jeg meget strøm. Det er da heller ikke et problem, at jeg bruger meget strøm når jeg er hjemme. Problemet er at mit baselineforbrug er alt for højt – altså når jeg IKKE er hjemme.

Det blev tydeliggjort for mig efter 2 ugers ferie, hvor jeg efterfølgende kom til at kigge på mit strømforbrug i perioden:

elforbrug

350W kontinuerligt forbrug! Det er meget – og jeg havde endda slukket for mit gasfyr og cirkulationspumpe under ferien.

Bonus graf – bare fordi den er cool – prøv at se temperaturen i mit kælderlab (gul) plottet sammen med udetemperaturen (rød). Der ser man husets varmekapacitet. det tager over 10 dage før temperaturen når ligevægt!

temperatur_marts2016

Nå – tilbage til emnet: Der vil selvfølgelig være et grundforbrug som ikke kan undgås (fryser, køleskab, …) men 350W er alt for meget, og jeg vil derfor gå på jagt efter synderne og se hvor meget jeg kan reducere forbruget.

Fortsættelse følger…

 

PS: Hvordan jeg laver de grafer beskriver jeg i en senere artikel.

2 meninger om “Jagten på strømtyvene”

 1. Hej. Fandt din interessante artikel her på CW.
  Men har ikke kunnet finde din opfølgning på hvordan du lavede graferne til artiklen.
  Eller måske nærmere, hvordan målte du dit samlede hustands elforbrug så frekvent som graferne i CW artiklen dvs mindst 1 gang i minuttet. ?
  Kan selvfølgelig gå ud og aflæste min måler. Men er interesseret i en metode som opsamler data, som jeg så kan charte og analysere andets steds. Frekvens er mindre vigtig.

  mvh. Thomas j.

  1. Det er en opfølgning jeg ikke har fået taget mig sammen til at lave endnu. Undskyld 🙂

   Jeg får brygget noget sammen i det nye år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.