Måling af strømforbrug i standby

Måling af apparaters effektforbrug i standby er en vigtig disciplin. Myndighedskravene til nye apparater er strikse, og samtidig stilles der også krav til hvordan selve målingen skal foretages.

Se en gennemgang af metoderne og en præsentation af et lækkert instrument med en måleusikkerhed på kun +/- 0,04% i denne video.

Hvad gør man, når kvaliteten af strømmen i stikkontakten ikke er tilstrækkelig til at foretage gyldige målinger af standbyforbrug i overensstemmelse med IEC62301?

Se med i denne video, hvor jeg gennemgår kravene i IEC 62301 til spændingskilden. Dernæst introducerer jeg en særdeles lækker syntetisk AC kilde, som garanterer mindre end 0,5% THC.

 

2 meninger om “Måling af strømforbrug i standby”

 1. Hej. Tak for spændende intro til standardiseret måling af strømforbrug.
  Hehe. Hvis man nu ikke er så hooked på at investere i diverse lab udstyr.
  Ud fra dine erfaringer med målingerne hvor misvisende er det “lille søde Spar-O-Meter” så ift. IEC62301 overholdte målinger? Cirka 🙂
  mvh. Thomas

  1. Hvis vi snakker standbyforbrug og dermed måling af effekter langt under en Watt, så kan usikkerheden være ganske stor på et spar’o’meter. Men det betyder ikke så meget i praksis hvis du blot vil have en fornemmelse af dit strømforbrug om en dims bruger 0,2 eller 0,4 W. Det fancy instrument er hvis du har brug for at dokumentere overholdelse af de regulatoriske krav.

   Hvis du leder efter ‘strømtyve’ så er et spar’o’meter perfekt til opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.