Før vi snakker performance…

Dette er del 5 af serien om ISP-udleveret versus high-end retail wifi router. I dette afsnit fortæller jeg lige kort om mine første indtryk af de tre enheder, før mit syn på dem bliver farvet af performance målingerne.

 

Bare rolig – vi kommer snart til det rigtig sjove, hvor jeg snakker om den reelle performance. Men som tidligere sagt, så arbejder jeg professionelt med bl.a. routere, og jeg vil gerne give jer et indblik i hvordan en evalueringsproces foregår, og derfor så gør jeg det på denne kronologiske facon. Det kunne være meget værre – jeg kigger jo specifikt på wifi her, hvor der i en ISP kontekst er rigtig mange flere parametre der måles og vejes!

Nå til sagen!

Alle tre enheder føles gedigne og solide og hustruen bekræfter min fornemmelse for WAF, ved at erklære at OnHub’en er den eneste hun mener overhovedet fortjener en plads der ikke er totalt skjult.

Til sammenligning med de tre føles min ISP reference router noget mere fesen. Samlekvalitet og materiale er sådan set ok på ZyXEL VMG’en – det er mere noget med vægt, og så generelt at den ikke gør nogen særlig stads af sig.

Min datter har forsøgt at rette op på det, men jeg ved nu ikke rigtig om jeg synes det hjælper…

At en ISP-udleveret router ikke i look&feel kan måle sig med f.eks. en vildbasse som Asus RT-AC5300 er næppe overraskende. Det er produkter i en særdeles forskellig prisklasse!

Når man skal indkøbe en router i 5-6 cifrede styktal, så er det ganske centralt hvad den koster og fokus er næsten udelukkende på kernefunktionalitet. Derfor er al bling som regel sparet væk. En anden ting er, at man som ISP har mange kunder, som alle har væsentlig forskellig smag, og derfor prøver vi som regel at finde noget som er nogenlunde neutralt i udseendet. Ingen elsker designet, men heller ingen hader det decideret.

Nok snak for nu – I kan se mine umiddelbare kommentarer til enhederne i denne video:

 

I næste video demonstrerer jeg mit eget Ubiquiti-setup, inklusive unifi controlleren, som er en af de ting der virkelig gør at denne løsning er lækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.