Test og anmeldelse af Ubiquiti 24 port PoE switch

Min trofaste og 13-14 år gamle switch var begyndt at gøre knuder, så tiden er moden til at få en ny tilføjelse til maskinparken.

Valget faldt på en 24-port switch fra Ubiquiti med understøttelse for power over ethernet (PoE). Jeg har adskillige apparater der benytter PoE, og det giver dermed mening for mig at få den funktionalitet indbygget i switchen, hvorved jeg kan forsimple mit krydsfeldt, hvor der i skrivende stund ligger adskillige PoE-injectors og flyder.

Min umiddelbare fornemmelse er, at Ubiquiti laver lige så gennemførte produkter inderfor switche, som de gør med wifi-dimser. Integrationen i unifi controlleren var særdelen nem, og nu har jeg flere stats at lege med!

Se installationen og integrationen ind i unifi softwaren i denne video.

Vigtigt: Jeg udlodder en Netgear Nighthawk X10 router, så hvis du kunne tænke dig sådan en sag, så se hvordan du deltager i videoen (inden d. 20/8/2017).

8 meninger om “Test og anmeldelse af Ubiquiti 24 port PoE switch”

 1. Du har bare den fedeste hygge/arbejdes kælder , vi vænter jo som små drenge op til juleaften på nyt der fra…
  1000tak for din tid .
  PS : netgearen vil helt sikkert stå fint og godt hos mig

 2. Hej Steen.

  Superfine anmeldelser du laver – har stor glæde af dem.

  Jeg kunne også tænke mig denne switch og derfor et par spørgsmål:

  – kan strømforsyningen klare PoE enheder på flere/alle porte ?
  – hvilke “wifi dimser” fra Ubiquiti tror du er bedst sammen med denne switch (jeg bor i stort gammelt hus og skal dække 2 plan på ialt ca. 500 m2 med ca. 35 meter fra den ene ende til den anden. Jeg har pt. 4 Apple APs og de dækker ikke helt godt nok er min erfaring)
  – kan Ubiquiti APs sættes til alene at broadcaste 5 gHz netværk ? (jeg har en del andet udstyr på 2.4 gHz, blandt andet alarmsystem)

  Endnu en gang tak for dine anmeldelser.

  1. Hej Flemming,

   Switchen kan levere 250W ialt gennem PoE, svarende til godt 10W per port, så måske ikke PoE udstyr på ALLE porte, men der er intet problem i at have mange PoE dimser. Er 250W ikke nok kan du få en 500W enhed mod godt 1000 kr i merpris.

   Hvis rækkevidde er den parameter du går efter så kan jeg anbefale LR (long range) udgaven. Det er dem jeg har tre af i mit eget setup. De burde uden problemer kunne dække dit hjem.

   Ja du har fuld kontrol over 2,4 og 5GHz net, og kan nemt indstille et AP til kun at broadcaste det ene.

 3. Sparer du støm, når du forsyner dine APs fra én switch i stedet for via 3 injectorer?

  Jeg er nok lidt “newbie” og kun godt bruge en helt grundlæggende video om hvordan man laver den bedste opsætning af egen router mod ISPs router.

  1. I princippet: Ja. En stor strømforsyning kan laves mere effektivt, end den akkumulerede ineffektivitet fra mange små. Men så længe jeg kun har tre accesspunkter så tror jeg at forskellen er negligibel – og måske endda ringere, da strømtrækket er under det optimale arbejdspunkt for PoE switchen. Og PoE incectorerne er ganske effektive. Jeg tror fortsat ikke jeg har testet enheder som er mere strømeffektive end de Ubiquiti enheder.

   Men jeg har ikke målt det endnu, så det kan være jeg må ændre mening 🙂

 4. Hej. Jeg har købt den lille 60W med i alt 8 porte, hvor de 4 kan køre med POE.
  Den bliver så varm at man næsten ikke kan røre ved den.
  Ville gerne ha sendt et billede med, men fanf mig på chris at avirus dut dk så sender jeg et billede, hvor jeg måler temperaturen.
  Er dette også et issue på fx 24ports udgaven med POE ?

  /Chris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.