Verdens mest fesne strømkabel?

Man kan få mange dimser meget billigt i Kina, men sikkerheden er ikke altid i højsædet.

 

Det måtte Lars, sande da han så det medfølgende strømkabel til den campinglampe han har købt på aliexpress til omkring 10$. Lars mente at det så noget flimsy ud, og har derfor været så venlig at sende det til Nørd’o’teket, så vi er flere der kan få et godt billigt grin af det.

WOW! siger jeg bare. Det tager prisen som det mest fesne strømkabel jeg nogensinde har set!

Oven i det, så er isoleringen så tynd og blød, at jeg kan rive hul i den blot med mine negle. Glemte jeg at nævne at det heller ikke er brandhæmmende behandlet?

 

Har du mod på det, så se med her:

En seer spurgte om jeg ville tests kablet mod en sikring i praksis. Hvad giver sig først?

2 meninger om “Verdens mest fesne strømkabel?”

 1. Hov. Selv om vi hurtigt kan blive enige om, at kablet aldrig, aldrig nogensiende skulle være markedsført, så gætter jeg på, at din stikkontakt er for-sikret med 10A.

  Du sammenligner med et fint og godkendt kabel med 8-tal stik i den ene ende (som hedder en “C7 connector”, godkendt til 2,5A (https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60320#Appliance_couplers)) og et “Eurostik” i den anden ende (som hedder et “CEE 7/16 plug” også godkendt til 2,5A (https://en.wikipedia.org/wiki/Europlug)).

  …så der er stor sandsynlighed for, at et godkendt kabel ville have opført sig på samme måde uden at blive reddet af din for-sikring.

  1. Hej Jacob,

   Det har du ret i – der er 10A sikring på kontakten. Men som du kan se på billedet i artiklen så er der MEGET langt fra det godkendte (til 2,5 A) kabel ned til dette kabel. Jeg ved i hvert fald hvilket jeg ville stole på 🙂

   // Steen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.