Dobbelt Wi-Fi rækkevidde!!

Kan man egentlig med lidt kreativitet og en 3d printer forbedre Wi-Fi rækkevidden på en standard router med indbyggede antenner?

Det satte jeg mig for at undersøge, og jeg valgte at tage udgangspunkt i min standard Wi-Fi router som har tre indbyggede 5 GHz antenner og to indbyggede 2,4 GHz antenner.

 

Når man ønsker bedre rækkevidde gælder det om at designe en antenne med bedre gain. Derfor har jeg valgt at designe mine 5 GHz antenner som dobbelt biquads, som er retningsbestemte antenner og i mit konkrete tilfælde opnår jeg en gain på omkring 10 dBi. Det er en meget stor  forbedring da decibel er en logaritmisk skala.

Til designet af 2,4 GHz antennerne har jeg valgt at tage udgangspunkt i en kombination af Biquad og Yagi antenner.

Både for at prøve kræfter med den antennetype, og så af æstetiske årsager – de komplementerer hinanden smukt! Et klassisk eksempel på en Yagi antenne er TV antenner.

 

Virker det så? Svaret er ja!

Jeg har formået at mere end fordoble rækkevidden og ovenikøbet er jeg endt med en router som giver selv Asus RT-AC5300 visuelt baghjul. Den er et mesterværk, hvis jeg selv skal sige det 😀

Se bæstet og min test af rækkevidden her:

 

Jeg laver en opfølgende video hvor jeg gennemgår antennedesigns og ikke mindst hvordan man forbinder eksterne antenner til en router hvor endda to af de eksisterende antenner er direkte ætset på PCB’et. Stay tuned!

 

Her tænker du på “Dobbelt Wi-Fi rækkevidde!!”

  1. Hej

    Fed video og test… Jeg vil selv igang, men gar du de .stl filer der skal bruges til 3D printet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.