TS100 loddekolbe til 500 kr: Pengene værd?

Når jeg er ude og flyve med min freestyle FPV quad sker det, at jeg styrter. Hvis nu en ledning falder af ville det være surt at skulle køre hjem igen. Derfor har jeg brug for en loddekolbe som jeg kan bruge til feltreparationer.

Det betyder at den skal være batteridrevet og den må ikke fylde/veje ret meget. Efter en del søgning har jeg fundet den perfekte kandidat: TS100 som kan købes til ca. 350 kr i Kina eller ca. 500 kr i Danmark.

Efter at have brugt den i en måneds tid er jeg virkelig imponeret: Man får rigtig meget for pengene, og jeg vil endda påstå, at den fint kunne fungere som din eneste/primære loddekolbe.

 

Sammenlignet med Hakko eller Weller så er en af de store begrænsninger helt klart udvalget af forskellige spidser, så hvis man er meget specialiseret kan det være at man ikke kan finde den spids man skal bruge. Men til almindelig “hyggelodning” og ikke alt for små SMD komponenter er den ganske fin.

Jeg er meget imponeret over hvor hurtigt spidsen bliver varm. Med et 4s LIPO batteri tager det 20-30 sekunder fra stuetemperatur til 300 grader. Det er væsentlig hurtigere end min Weller 80W loddestation.

Varmt (!) anbefalet!

2 meninger om “TS100 loddekolbe til 500 kr: Pengene værd?”

 1. Faldt lige over hjemmesiden her. Skal forsøge at reparere mit fladskærms sony tv. Og skal til det projekt, ha en loddekolbe. Er villig til at give 500 og måske op til max 7-800 kr sådan at den kan holde i nogle år. Plus at jeg har hørt, nogle lodninger af printkort kræver en finere spids, hvilket giver måske meget god mening, hvis komponenterne er små, og måske ligger tæt sammen. Plus pga nogle komponenter er extra temperatur følsomme, så kunne en loddekolbe der kan temperatur justeres, måske også være en god idé. Om det er gas eller el-drevet gør vist ikke så meget, bare at man kan justere på temperaturen.
  Så ud fra disse måske lidt vage detaljer, da jeg er lidt grøn på området, så kan du måske hjælpe mig?
  Evt. et foreslag til et multimeter kunne også være rart (Til lignende opgaver mht reparere nogle apparater som tv, radio, grafikkort mm osv til husbehov). Multimeteret ligger også ca også det samme, omkring de 500-1000 kr. max prisklassen
  Vh fra Tom Pedersen

  1. Hej Tom,

   Undskyld det sene svar. Jeg vil anbefale dig at kigge på Hakko. De er billige og der er et stort udvalg af spidser. Gas ville jeg holde mig langt fra.

   Multimeter – Brymen giver rigtig meget for pengene. F.eks. BM235 kan du få til under 800 kr.

   Og hvis du vil lege med reparation af apparater vil jeg anbefale dig at kigge på en komponentester. Du kan finde samlselv kits på ebay for 100 kr. De er måske ikke de mest præcise, men det er MEGET bedre end at gætte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.