ULTE Pro: Automatisk fail-over i tilfælde af nedbrud på din internetforbindelse

Søndag vågnede jeg ved følgende højlydte godmorgen hilsen fra datteren: “FAAR, der er ikke noget internet!”

Jeg fik slæbt mig søvndrukken ud af sengen og kunne konstatere, at der ganske rigtig ikke var forbindelse til nettet. Router, switch og accesspunkter spandt alle som en mis, men routeren havde ikke nogen forbindelse til omverdenen.

Jeg havde en fæl mistanke om hvad årsagen kunne være, da jeg skulle skifte udbyder den følgende dag: Mon min gamle ISP allerede søndag har nedtaget forbindelsen…?

Et kig på OLT’en [1] bekræftede de bange anelser: Ingen forbindelse til omverdenen:(

Hvad gør man så? Det var søndag, så jeg kunne ikke ringe til ISP’en, men tanken om bare at vente til den følgende dag faldt ikke i god jord hos datteren. Og i disse tider, hvor både jeg og min kone arbejder hjemmefra med de deraf følgende teams møder var jeg også bekymret for hvordan mandagen skulle komme til at gå: Hvad nu hvis linjen først genetableres om eftermiddagen?

Men så var det jo heldigt at på min 2do hylde var der et passende produkt jeg kan teste: ULTE Pro fra Ubiquiti.

Meget simpel at installere: Isæt et simkort med mobildata abonnement, tilslut til dit Unifi setup, indtast APN og pinkode. Done.

Et døgn senere var fiberen tilbage og jeg må sige at det har været et fint bekendtskab med ULTE Pro. Failover mekanismen virker snorlige, men et par enkelte ting kunne jeg dog finde at brokke mig over.

Se med i denne video:

[1] OLT = Optical Line Terminal. Den dims der terminerer fiberen i hjemmet.

Her tænker du på “ULTE Pro: Automatisk fail-over i tilfælde af nedbrud på din internetforbindelse”

 1. Hej Steen,
  Tak for dine altid fine tests i menneskehøjde 🙂
  Din 20GB græse er fikset i Unifi Controller 6.1 som er i beta nu. Hvis du fortsat har en æderlig Synology NAS, så kan du hente nyeste 6.1 beta controller som Synology app her. Fungerer super fint hos mig. Så sparer man en Cloud Key, hvis ens NAS alligevel altid står og kører.
  http://synology.acmenet.ru/
  I din test kører du med factory supplied Beta firmware 5.7.11550 som er gammel. Som du fint skriver er produktet i beta, så måske kan du lokkes til at flashe din U-LTE-Pro firmware til seneste beta, og teste performance igen (måske endda mod controller 6.1).
  Link til den U-LTE-Pro firmware her:
  https://dl.ui.com/unifi/firmware/ULTE/5.43.16.12479/IL.qca956x_5.43.16+12479.201124.0938.bin

  Keep those tests comming 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.