Ny serie: Den vildeste wifi router du kan købe, versus den router du får fra din internetudbyder: Kan det svare sig at bruge pengene?

Kender du det? Dit wifi er sløvt. Der er ikke dækning alle steder i hjemmet. Enheder smides af…

Hvad nu hvis du går ud og køber den vildeste wifi router på markedet. Kan det svare sig? Er der i praksis en mærkbar forbedring i ydelsen?

Det har jeg sat mig for at undersøge, og derfor indleder jeg denne miniserie, hvor jeg indkøber nogle high-end wifi routere og sammenligner dem med en standard wifi router, som man får udleveret af internetudbyderen.

 

Jeg er ansat i Fullrate, som udviklingschef i Net afdelingen. Jeg bruger derfor ZyXEL’s VMG8924 som reference router, da det er den man får udleveret som Fullrate-kunde. I praksis er der minimal forskel mellem standard routerne fra de forskellige ISP’er.

Se med i denne video, hvor jeg kridter banen op og laver en unboxing af ISP routeren som opvarmning.

I næste video unboxer jeg den første kandidat: En Google OnHub til ca. 2000 kr. Stay tuned.

Jeg har tidligere skrevet nogle basisartikler om hvorfor wifi kan være en udfordring at få til at virke stabilt:

Udfordringen med wifi – part 1

Udfordringen med Wifi -part II: En mikrobølgeovn kan mere, end bare varme mad op

Udfordringen med Wifi -part III: Bluetooth kan give ustabilt wifi

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.