Asus RT-AC5300 Unboxing og installation

Dette er del 3 af serien om ISP-udleveret versus high-end retail wifi router. I dette afsnit pakker jeg en Asus RT-AC5300 ud, og installerer den.

 

Hvor OnHub signalerer design og diskretion, nærmest skriger Asus’en PERFORMANCE ind i dit hovede.

Den ligner en krydsning mellem et rumskib og en edderkop og man forventer halvt at kunne se skyggen af sit skelet på væggen bag sig med alle de antenner…

En Asus RT-AC5300 suger med en pris på ca. 3500 kr i retail din pengepung tør! Med den pris skal den f**me også overføre dine data, nærmest før de er sendt.

I hånden føles den virkelig som kram – den er tung og lækker at røre ved. De mange antenner har RCA connector og skal påmonteres under installationen. Det ser godt ud – og det lover performance. Men det irriterer mig, at antennerne har en tendens til at blive løse hvis man så meget som strejfer dem med hånden.

 

De skal spændes med fingerkraft, og det er svært at få ordentlig fat. Jeg ville have foretrukket at der var en møtrik man kan spænde ordentligt.

Asus’en har et fabelagtigt web interface – der er virkelig kælet for detaljerne og der er et utal af parametre man kan pille ved. Kræs for nørderne!

Jeg er meget spændt på at se om ydelsen står mål med udseende og ikke mindst pris!

Se videoen med unboxing og installation her

3 meninger om “Asus RT-AC5300 Unboxing og installation”

 1. Meh… Personligt synes jeg sådan en strit-til-alle-sider-tingest er grim. Men lad nu det ligge. I stedet vil jeg så forsøge at rette din opmærksomhed mod et andet router-produkt som fremstilles af det tjekkiske cz.nic; dem som vedligeholder .cz-domæner. Svarende lidt til hostmaster.dk.
  Disseher mennesker er kommet op med en ganske slagkraftig lille æske som ikke alene kører en Linux som er så full-blown at den er i stand til at køre LXC containers, den har også et ledigt slot til eg en SSD og udskiftelige radioenheder ifald man er til den slags. Den har heller ingen print-antenner…
  Æsken fylder cirka det samme som en WRT54 og koster lige godt 300 Euro med 2GB DDR3-RAM.
  Læs videre her: https://omnia.turris.cz/en/

 2. Meh… Personligt synes jeg sådan en strit-til-alle-sider-tingest er grim. Men lad nu det ligge.
  I stedet vil jeg så forsøge at rette din opmærksomhed mod et andet router-produkt som fremstilles af det tjekkiske cz.nic; dem som vedligeholder .cz-domæner. Svarende lidt til hostmaster.dk.
  Disseher mennesker er kommet op med en ganske slagkraftig lille æske som måske kunne interessere dig. Ikke alene kører den en Linux som er så full-blown at den er i stand til at køre LXC containers (letvægts-virtuelle maskiner), den har også et ledigt slot til eg. en SSD og udskiftelige radioenheder ifald man er til den slags. Den har heller ingen print-antenner…
  Æsken fylder cirka det samme som en WRT54 og koster lige godt 300 Euro med 2GB DDR3-RAM.
  Læs videre her: https://omnia.turris.cz/en/
  https://www.amazon.de/dp/B01MG47OY3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.