Wifi tests: Gennemgang af testresultater

Endelig er det blevet tid til at vi skal kigge på testresultaterne, og udnævne en VINDER!

 

Pyha, det har været en større omgang, og jeg er ikke engang færdig. I nedenstående video gennemgår jeg målingerne af performance for de forskellige wifi routere jeg har testet.  Jeg udnævner en vinder, baseret på ren performance, stabilitet og brugserfaringer (og NAF: Nerd Acceptance Factor).

Den næste video kommer til at handle om strømforbrug og antennekarakteristikker, men der går lige lidt tid, da det er ret tidskrævende målinger.

 

Jeg vil spare på ordene her, da det blot vil være en gentagelse af hvad jeg siger i videoen. Den er lidt lang, men dette emne er simpelthen for kompliceret til at man kan skøjte let hen over det.

Se videoen her:

Håber I har været underholdt, og måske fået et par aha-oplevelser. Vi ses til gennemgangen af strømforbrug og antennekarakteristikker.

Er det så slut på serien?

Ja, serien er slut, men nej jeg er ikke færdig med dette emne. Nu har jeg jo etableret en god baseline som jeg kan holde nye produkter op imod, og Netgear har lovet mig en sample af deres nye X10 og et par Orbi enheder, så mon ikke der kommer en opfølgende video?

12 meninger om “Wifi tests: Gennemgang af testresultater”

 1. Jeg fangede ikke helt, hvorfor du anbefaler Asus’en, når TP’en ligger bedre i de fleste af de tests du viser os?

  1. Fordi TP’en i modsætning til Asus’en udviser problemer med stabilitet af linket. Klienter falder af. Man skal rode med klienterne for at få dem til at forbinde. Selvfølgelig ikke hele tiden, men ofte nok til at det var et irritationsmoment for mig.

   Efter min erfaring er stabilitet uendeligt mere vigtigt end hastighed.

   … og hvis jeg udregner middelværdien over samtlige tests, så er Asus’en faktisk den hurtigste. Men ikke med ret meget. Hastigheden er i realiteten sammenlignelig mellem de to.

 2. Skide fed serie. dejligt dybdegående. Sprang en del af det sidste over med de mange grafer, men enormt spændende hele vejen igennem alle serierne :] KEEP IT GOING!

 3. Absolut kærlighed herfra til serien og især sidste video her.

  Dine tanker omkring udstråling er spændende – især hvis man kan få er mere præcist billede af hvordan man som bruger kan påvirke udstrålingen ved placering af router og antenner. Fx der hvor du bemærker lav modtagelse i nedadgående retning.
  Altså mere uddybende ideer end blot ‘højt i lokalet, med godt udsyn og væk fra støjende/metalliske apparater.’

 4. Jeg ved godt at du ikke er meget for at gøre for meget test (tidsaspektet) men var det muligt at få en hurtig test af Ubiquiti med kun 1 AP aktivt?

  Nu er det jo Long-Range modellen du har, så det kunne være sjovt at se om det har nogen praktisk betydning i forhold til de noget dyrere routere.

 5. Fed serie. Har dog en fritzbox 7390 da jeg bruger alternativ VoIP. Forstår ikke at så få routere har den mulighed. Ikke alle isp giver gratis VoIP som en del af pakken

 6. Dejligt at der stadig er nørder som dig, der vil bruge så meget tid og energi på at dele din viden med os.
  vi kunne godt bruge nogle flere som dig.

 7. Det er godtnok nogle interessante ting der bliver skrevet om, hvis man er lidt nørdet.
  Der har nok manglet lidt forståelse for hvad det er der får internettet til at virke. Jeg tager
  hatten af for dig, at du har energi til alt det. Er også Fullratekunde.
  Venlig hilsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.