Wifi tests: Strømforbrug og antennekarakteristik

Jeg har testet performance på fem meget forskellige wifi routere, men hvad med deres strømforbrug? Jeg måler strømforbruget i IDLE og ACTIVE tilstand, og beregner en “mikro-Watttime per MB” parameter (uWh/MB) som et udtryk for radioernes effektivitet.

Målingerne viser en kæmpestor forskel mellem modellerne, hvor et par stykker tydeligvis helt har valgt at ignorere strømforbruget i IDLE. Det er uacceptabelt efter min mening, da vi her taler om enheder der sandsynligvis aldrig slukkes. Der er en faktor 3 mellem den bedste og den værste.

Dernæst har jeg målt antenne udstrålingskarakteristikken for de enkelte wifi routere. Det giver et billede af om dækningen er ens uanset hvor din klient er placeret i forhold til wifi routeren. Alle enheder har nogenlunde fornuftig karakteristik på 5 GHz i det vandrette plan, hvor på 2.4 GHz er dækningen noget mere retningsafhængig.

Se videoen, hvor jeg demonstrerer målemetoderne og gennemgår resultaterne her:

Hermed slutter den oprindelige wifi testserie, men det betyder ikke at I slipper for flere wifi tests!

Nu har jeg etableret testmetode og setup, samt en fornuftig baseline at sammenligne op imod. Det ville da være en stor skam ikke at benytte det til at kaste nettet lidt bredere ud, og teste nogle flere enheder.

Jeg har lige nu 2 enheder liggende på bordet: Netgear’s X10 og Synology’s RT2600ac, så stay tuned…!

 

Her tænker du på “Wifi tests: Strømforbrug og antennekarakteristik”

  1. Grunden til at WiFi analyser viser
    forkert kanal-allokering er at du ikke har sat den op til korrekt båndbredde.. Hvis du rettet dette viser den korrekt.
    mvh
    Preben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.