Ubiquiti Amplifi HD: Test og anmeldelse

Denne gang kommer Amplifi HD fra Ubiquiti under kærlig behandling. Dette produkt består af en wifi-router med to tilhørende MESH-extenders samlet i et kit.

Til en pris på omkring 3000 kr for kittet er det bestemt en løsning i den dyre ende, men får man så noget for pengene?

 

Ja! Det mener jeg man gør. Jeg er meget imponeret over hvor nemt det er, at installere Amplifi HD, og ikke mindst hvor god ydelse man får ud af systemet.

Det kører klippestabilt, og efter flere ugers brug har jeg overhovedet ikke oplevet problemer med at klienter falder af wifi.

Ubiquiti har tænkt over designet, såvel som strømforbruget som med omkring 5 uWh/MB er det laveste jeg endnu har målt. Flot!

Se hele anmeldelsen her:

 

17 meninger om “Ubiquiti Amplifi HD: Test og anmeldelse”

 1. Måske et dumt spørgsmål
  Men kan jeg selv definere en mac adresse til routeren på WAN siden? (For at slippe for at genregistrere hos min udbyder)
  Tak for nogle super dybdegående tests.

  1. Det kan man på nogle modeller, men mig bekendt låser udbydere ikke til MAC adresse længere. Fullrate gør i hvert fald ikke. Men du skal nok vente til DHCP leaset udløber før der kommer forbindelse igennem. Prøv at sætte udstyret til om aftenen og se om ikke det virker næste morgen.

 2. Hej

  super informative film. Har lige leget med Cisco Meraki access point. Ved godt det er en meget erhvervsorienteret løsning. Men softwaren er super fed.

 3. Hej Steen,

  Super anmeldelse. Dette kunne også være fedt med en test af det nye ASUS Lyra Mesh WiFi. Er det noget du har i tankerne?

 4. Er det muligt kun at have de trådløse AP og så stadigt bruge sin egen router (Asus rt-68AC) som Firewall og dhcp Client?

  jeg kunne godt tænke mig at gå den her vej med ubiquiti men synes start prisen er noget stejl og hurtigt hvis man skal igang koster det 4000 kr.
  hvor med airties fra Waoo er det 39kr om måneden så ca 500kr om året.
  Hvis du nu skulle tænke pris med i hvilket system ville du så vælge?

  1. “Er det muligt kun at have de trådløse AP og så stadigt bruge sin egen router (Asus rt-68AC) som Firewall og dhcp Client?”

   Ren praktisk koster deres (solo) mesh enheder næsten det samme deres router / AP enhed.
   Så jeg ville gå efter deres router / AP enhed, som ja, godt kan sættes op som et rent AP (og det tillige som mesh, hvis du sætter flere op) – bla. fordi deres router / AP enhed er nemmere at placere end at finde en stikkontakt der vender optimalt for at sætte deres mesh enhed op, fordi der er meningen at den sidder direkte i EL vægstikket.

   https://www.amplifi.com/explore.html

   Har udrullet en del af dem hos kunder, siden årsskiftet – og de køre rigtig godt.

   “Men kan jeg selv definere en mac adresse til routeren på WAN siden?”
   Ja det kan du – og mig bekendt låser fx YouSee på mac adr.

   /F

 5. Kan man købe flere amplifi routere, og kan de så connecte til hinanden (også selvom de er kablet) og lave mesh Wi-Fi?

  1. Hvis du har kabel mellem alle router har du ikke behov for mesh netværk.

   Mesh netværk laver den jo netop må man laver trådløst uplink.

   Så kan du ligeså godt købe deres almindelige så 🙂

 6. Hej Steen

  Vil du stadig anbefale amplifi hd setuppet? Nu er der jo kommet lidt flere spillere på banen med mesh systemer. Jeg har planer om at køre 2 stk amplifi routere med ethernet backhaul som nu er understøttet. Ingen meshpoints (endnu).

  1. Amplifi er stadig blandt det bedste på markedet, men hvis du har Ethernet mellem enhederne ville jeg overveje unifi produkter i stedet. Det er langt flere muligheder for at pille ved indstillinger og jeg tror endda at du kan fåmen lidt billigere løsning.

  2. Amplifi er stadig blandt det bedste på markedet, men hvis du har Ethernet mellem enhederne ville jeg overveje unifi produkter i stedet. Det er langt flere muligheder for at pille ved indstillinger og jeg tror endda at du kan fåmen lidt billigere løsning.

 7. Tak for din anmeldelse.
  HAr selv Unifi AP men mangler lidt signal i køkkenet og haven. KAn man bruge denne amplifi til at folænge signalet altså ikke som primære router?

  1. Jeg ville nok vælge at bygge videre på Unifi AP med et mere, placeret hensigtsmæssigt i forhold til den dækning du ønsker. Man kan mig bekendt godt konfigurere unifi AP’s til at bruge Wi-Fi som backhaul hvis du ikke har mulighed for at trække et Ethernetkabel.

 8. Hej

  Jeg er glad for min amplifi men deres IPv6 implementering er noget møg hvilket kan være et problem for hiper kunder. Hvis den kun kører IPv4 kan den fint fylde min gigabit linie ud, med IPv6 slået til kan den over kabel maks levere omkring 250 megabits. I følge deres support er der ikke noget at gøre ved det.
  Så hvis man har hiper skal man sørge for at få en offentlig IPv4 adresse.

  I øvrigt, kan din cdrouter test platform teste den slags?

  Martin

  1. Yes det kan min testplatform. Men jeg havde den ikke dengang 🙂 Der kommer nogle IPv6 testcases i de kommende tests. Men det er ikke så meget performance, men mere funktionelle/verificering af at de relevante RFC’er overholdes.

 9. Jeg har “lige opsat”en Ubiquiti aline mesh router i sommerhuset og en app på min iPhone.

  Nettet er opdelt i 2 et teknik-net og det gæste-net der findes på routeren.

  Begge net har hver sin vidt forskellige adgangskode.

  Jeg kan på det tekniske net se mine egne enheder og en beskrivelse af dem

  Nu er der udenlandske gæster i huset og jeg se et par telefoner sammen med mine enheder og er bekymret.

  Er det normalt eller !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.