Test og anmeldelse af Xclaim Xi-3 fra Ruckus

Det var dog den mest elendige installationsoplevelse jeg længe har haft! I dette afsnit af wifi testserien har jeg fingrene i et produkt fra Ruckus som absolut ikke er billigt (ca. 2200 kr).

 Og ydelsen fejler da heller ikke noget. Men installationen…. Aargh!

Man bliver stillet overfor valget mellem at installere via en app, eller via en “cloud account”. Jeg er generelt ikke begejstret for at skulle kontrollere udstyr som er installeret i mit interne net via en ekstern service, så jeg valgte at gå app-vejen. Første forsøg var med Android, og det resulterede i en særdeles frustrerende oplevelse. Der er simpelthen logiske brister i Ruckus’ app som gør at man kan ende i blindgyder, hvor eneste mulighed for at rette op på problemet er at slette alt og begynde forfra.

 

Det skal retfærdigvis siges, at hvis man installerer korrekt så vil det virke i Android, men det er efter min mening totalt uacceptabelt, man kan ende i blindgyder. Nogle gange manglede ‘save-knappen’ simpelthen!

Med IOS gik det bedre, og når endelig enheden er installeret og konfigureret, så virker appen fint nok, og til Ruckus’ ros, kunne jeg finde per-client statistics i appen. Dejligt!

Wifi performance er fin, og ikke mindst så er det et meget stabilt produkt. Over en 2-3 ugers testperiode har jeg overhovedet ikke oplevet problemer med disconnects på mine forskellige wifiklienter.

Strømforbruget er decideret imponerende lavt, så alt i alt ville jeg have givet dette produkt tæt på top-karakter, hvis ikke installationsoplevelsen havde været så elendig.

 

Som det er, må den nøjes med en jævn 7’er.

Se hele installationen og testen i denne video. Installationsdelen er lang og rodet, og I kan nok fornemme min forvirring og frustration i videoen. Det er mit koncept, at Jeg optager min umiddelbare og første oplevelse, da det giver et langt mere retvisende billede af produktet, end hvis jeg øvede mig før jeg optog videoen. Vil I bare se om wifi performance, så spring 28 minutter ind i videoen,.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.