AirTies Air 4920: Test og anmeldelse

Denne gang tester jeg et Air 4920 kit bestående af tre MESH wifi extendere, og som dermed udgør et alternativ til Amplifi fra Ubiquiti, som jeg har testet tidligere. Produkterne er lavet af Airties, som har ry for at lave kvalitetsprodukter.

Installationen foregår gennem en app, og i modsætning til den særdeles frustrerende oplevelse, jeg havde med Ruckus Xclaim, så var det nemt at installere Airties.

App’en fungerer fint, men jeg mangler helt basale konfigurationsmuligheder., Det eneste wifi-relaterede man kan ændre på, er SSID og WPA nøgle. Det er sikkert fint til Mormor, men fandeme ikke til mig!

 

Heldigvis kan man tilgå enheden via en webgui, hvor de gængse parametre kan ændres. Denne GUI er dog anledningen til endnu et (denne gang værre)  kritikpunkt: Der er per default ikke noget password! Du læste rigtigt, intet password! Man kan sette et password inde i GUI’en, men det er helt uacceptabelt, at standardindstillingen er så usikker!

Performance er rigtig fin, og endnu mere vigtigt har jeg oplevet Airties som et stabilt produkt. Ingen irriterende udfald igennem et par ugers daglig brug.

 

Strømforbruget er i den høje ende, og med tre Airties enheder vil man sammenlignet med tre Amplifi enheder have en ekstra elregning på omkring 100 kr om året.

Se test og gennemgang af resultaterne her:

 

26 meninger om “AirTies Air 4920: Test og anmeldelse”

 1. Hej
  Tak for en super “kanal”, hvor man kan lære en masse. Måske gider du svare på et spørgsmål: Jeg har et par airties 4920 og de startede med at køre sten solidt. Lige pludselig, uden noget et ændret, er det blevet intermitterende ustabilt. Wifi klienterne siger de ikke har forbindelse til nettet. Hvis jeg bruger kablede forbindelser er der dog fuldt blæs igennem. Genstart af den primære enhed, løser problemet med det samme?
  Er det muligt at hardwaren i løbet af nogle måneder kan degradere så meget? Hvordan kan man fejlsøge på det?

  1. Hej Lars,
   Ja, hardwaren kan i princippet godt degradere på den måde, men det lyder mere sandsynligt, at årsagen skal søges i én af to ting:

   1. Ændring i klienterne. Har du f.eks. opgraderet din smartphone, så kan et interoperabilitetsproblem være opstået. Hvis du har en apple enhed, så har jeg haft stor success med at resette netværksindstillingerne (http://www.xn--nrdoteket-l8a.dk/index.php/2016/01/05/tipstricks-saadan-fikser-du-lav-wifi-hastighed-paa-iphone-og-ipad/). Hvis problemet er opstået på samtlige dine klienter, så er det dog nok ikke problemet.

   2. Ændring i miljøet. En nabo har fået nyt wifi ap som forstyrrer dit. Du har fået installeret en alarm, som danner interferens. En anden ny dims er tilføjet maskinparken som forstyrrer dit wifi, osv. Tænk lidt over om der er noget som er ændret/tilføjet. Jeg ville prøve at resette dine Airties enheder og installere helt forfra. Det kan gøre at de vælger mere optimale wifi settings (men de burde nu automatisk tilpasse sig…)

 2. Kære Steen,

  Lige som “Lars” er jeg glad for det, du fortæller os. Når tid kommer, vil jeg gerne høre dine bemærkninger til ac wave 2 teknolgien og om den vinder indpas i mesh wifi – begge noget nyt for os alm. mennesker.

   1. Hej Steen. Fed side Hvor kan msn købe Airties 4920? Synes ikke det vælter frem fra google??

    På forhånd tak

    Jonas

 3. Hej Steen,
  Tak for rigtige gode og informative videoer. Jeg har set flere af dine tests af routere, og er med min begrænsede tekniske indsigt stadig lidt forvirret om hvad jeg skal gøre for at få den bedste løsning. Jeg vil derfor høre om du kan give et godt råd:

  Jeg bor i en ca 140 m2 lejlighed og bliver nødt til at have routeren fra min wifi udbyder til at stå i et hjørne i stuen. Det skyldes at jeg er nødt til at have LANforbindelse i tv boksen, da det ellers er et meget ringe signal til tv jeg får. Denne placering gør imidlertid at wifi i visse dele af lejligheden er meget ringe. Jeg har forsøgt at sætte en extender på halvvejen. Og det hjælper også noget, men den er slet ikke stabil, og man har ofte ringe dækning.

  Spørgsmål 1: Lejligheden er rimelig ny og har tv og antennestik i alle værelser. Kan man bruge dette til noget i forbindelse med at lave en løsning med at sætte nogle kabler til en extender eller noget Mesh forbindelse? Det stik der er i hvert værelse til internet er et antennestik med gevind og hul i midten. Hvis ja, hvad kan man så bruge?
  Spørgsmål 2: Hvis man ikke kan bruge stikkene i værelserne til noget og skal have wifi fra stuen – Skal man så bruge den router fra internetudbyderen som base hvis man skal installere f.eks. Airties 4920 Mesh? Eller kan man få en adapter så man kan forbinde Airties enheden direkte til antennestikket i væggen til LAN stikket i Airties enheden?

  Mvh
  Lars

  1. Hej Lars,

   Undskyld det sene svar.

   Hvis den extender du har forsøgt dig med er en klassisk extender til 2-300 kr, så overrasker det ikke at det er lidt ustabilt. En Airties eller Ubiquiti Amplifi løsning vil helt sikkert virke meget bedre, men det er i sagens natur også et noget andet prisleje. Man kan benytte antenneinstallationen til at føre “ethernet” igennem, men det er ikke særlig udbredt i Danamrk og jeg kunne ikke lige med en hurtig søgning finde passende produkter. Hvis du selv vil lede hedder standarden G.hn.

   En alternativ metode du kunne overveje er kombinationen af powerline og wifi AP. Her forbinder du en dims nær din router, som vil netværksforbinde med en wifi extender gennem dine elkabler i lejligheden. Du kan finde nogle eksempler her:
   https://www.dustinhome.dk/group/hardware/netvark/homeplug-powerline/tradlos/

 4. Hej Steen

  Tak for gode dybdegående test 🙂

  Jeg overvejer at investere i airties 4920 eller 4930, jeg vil tro man kan lave en lan kabling mellem dem, for at have bedste link i mellem dem.
  Der sidder jo 2 lan stik i dem, er det rigtigt forstået at det er muligt. jeg har lan rundt i huset, og ville derfor sætte dem lidt i hver ende (det er et rækkehus på 119 m2 længde ca 13m + garage/udhus på 48m2) ISP router står i den ene ende

  På forhånd tak

  Med venlig hilsen

  Thomas

  1. Hej Thomas,
   Du kan bruge dem som AP – hvorved du bruger ethernet til ‘backhaul’. Men derved skal du konfigurere enhederne individuelt. Jeg ved ikke om man kan bruge dem i extender-mode med ethernet backhaul. Det er ikke noget jeg har testet.

 5. Hej Steen.
  Tusind tak for en dejlig hjemmeside med masse viden og information.
  Jeg har selv 2 stk Airties 4920 som fulgte med i mit Waoo abonnement, og ikke 3 stk som følger med når man køber en sådan pakke med disse “Smart Wifi”.

  Jeg har 2 spørgsmål jeg vil høre om du kan svare på.

  1. Jeg har en Airties enhed på kontoret som er i den ene ende af mit hjem (i bredden) og en Airties enhed i stuen, som har et større soverum mellem sig (huset er fuldmurs hus).
  Hvorfor kobler mine enheder (Apple TV og Playstation) af og til sig på Airties enheden i kontoret når Airties enheden i stuen står under 1 meter fra dem? Jeg må som oftest enten genstarte forbindelsen i playstation eller apple tv eller airties enhederne. Hvorfor dette?

  2. Da det er kendt at Playstation 4 kan have lidt “ustabil” Wifi hardware, så vil jeg gerne koble min Playstation til Airties enheden med LAN. Men ud fra det jeg kan se på mine Waoo Airties enheder, så er det kun to netstik som går til enheden og ikke fra enheden. Det var ihvertfald det jeg oplevede på da jeg prøvede at koble min computer til en af Airties enhederne.
  Kan man gøre noget så dette er muligt?
  Kan man ændre i Wifi settings (ikke app, men lokal hjemmeside) som gør det muligt?

  Håber du kan svare på dette. Ser ellers frem til fremtidige nyheder fra din hjemmeside.

  1. Måske du har fundet svaret vedr. pkt 2.
   Ellers er det her:
   Den Airties der forbindes til router, kan ikke bruges
   Alle de andre kan.
   FIBIA sender gratis en DGS-1005D switch hvis du ringer til teknisk sup.
   Den sætter du imellem router og Airties og får derved 3 ledige lan

 6. Hej
  Har et sæt med 2 Airties 4930 og de fungerer fint men jeg tænker vi skal bruge en enkelt boks mere for at være helt dækket ind – kan kun finde enkelt pakker med 4920 versionen – er der nogen her der har erfaring med at kombinere de to versioner i ét netværk – virker det eller skal jeg bare gå efter ata finde en 4930 som den sidste?
  på forhånd tak
  Lisa

  1. Hej Lisa,
   Jeg ved ikke om man kan kombinere 4920 og 4930. En hurtig googling viste ikke umiddelbart nogle resultater. Jeg ville nok spørge Airties.

   // Steen

 7. Hej Steen

  Jeg kommer lige til din side via Google, og den ser spændende ud.

  Jeg fik fibernet hos Fibia for ca 1 år siden (egenbetaling + bredbåndspuljen).
  Det startede med et abonnement til 369 kr/md for 300 MBIT/s.
  For nyligt satte Fibia uden at spørge hastigheden op til 500 MBIT/s og prisen til 389 kr/md.
  Jvf. ing.dk har de færreste almindelige brugere brug for mere end 100 MBIT/s.

  Nu har jeg bedt Fibia om at skifte mig ned til pakken med 200 MBIT/s. Derved forventede jeg at kunne spare 70 kr og stadig have så rigelig med hastighed.

  MEN: Fibia svarer, at det kan jeg godt, men så skal jeg tage stilling til, om jeg fortsat vil have de 2 stk. Waoo AirTies Air4920? Det vil koste 49 kr/md i leje! Så har jeg kun sparet 21 kr per måned.

  Jeg føler, det er bondefangeri, men Fibia har endnu ikke åbnet for andre udbydere på deres fiber. (Jeg har bl.a. spurgt YouSee).

  Er det mig, der er urimelig ikke at ville betale 49 kr per måned for 2 stk Air4920 (hvor jeg kun har brug for den ene)?

  Og mere teknisk: Kan jeg købe en anden extender, som fungerer, så jeg ikke skal betale løbende månedsleje? (Min 4920 fungerer godt.)

  Hvad tænker du?

  1. Hej Niels,

   Denne side er min helt egen, men jeg arbejder selv i telebranchen, og derfor vil jeg helst ikke udtale mig alt for meget om de enkelte selskaber, da jeg helst ikke vil have skudt i skoene at jeg ikke er neutral.

   Når det er sagt, så er jeg enig med dig i at det ikke er en specielt god kundeoplevelse du der er udsat for… 🙂

   Airties 4920 har jeg testet og det er en god Wi-Fi extender, men jeg ville heller ikke selv leje den slags udstyr. Du kan godt købe produkter i retail som matcher 4920. Det vigtige er, at du holder dig fra de billigste da de er totalt spild af penge.

   Lidt afhængigt af hvordan du bor (afstande mellem klienter, støj, osv) så kunne det også være en løsning at anskaffe sig en Wi-Fi router som an dække hele hytten uden brug af extenders. F.eks. Asus RT-AC86U som jeg har testet på denne side tækser 4920 fuldstændig i mit setup (hus med kælder, stue og 1. sal).

   Men det forudsætter at du kan få din Fibia router i bridge-mode.

 8. Hej Steen,

  Tak for en rigtig fin anmeldelse, men siden da er det kommet en nyere Airties 4930, som jeg pt. har 3 stk. af.

  Et spørgsmål melder sig, fordi Extendere har godt nok en mulighed for “guest” SSID, men eftersom det blot forbinder til min router (Netgear R7000 m. DD-WRT) så er der egentlig ingen forskel i forhold til hvilke devices man kan tilgå på LAN og det resterende netværk. Det duer klart nok ikke.

  Jeg vil jo gerne have sat det op, så Guest kun kan tilgå internet, or intet andet. Jeg har forsøgt at fnde ud af hvordan, men så vidt jeg forstår, skal AP kunne håndtere VLAN tagging, således routeren kan splitte trafik afh. af det SSID der blev anvendt. Der er også en masse router konfig. m. VLAN+virtuelle interfaces etc, men et sted skal man jo begynde.

  Min spørgsmål her er:
  1. Er det korrekt forstået, at det vil være tilgangen med VLAN tagging i AP og
  2. Airties 4930 synes ikke umiddelbart at have denne VLAN tagging i deres GUI. Ved du om det kan lade sig gøre eller om man er tvunget over i andre AP produkter/modeller?

  Med venlig hilsen Jacob

  1. Hej Jacob,
   Det er rigtigt, at VLAN tagging er en god måde at segmentere dit netværk, og det er en korrekt metode til oprettelse af f.eks. et gæstenetværk. Jeg ved ikke om VLAN tagging er understøttet i 4930. Når jeg søger på “airties 4930 vlan” kommer dette link til en manual op: http://www.airties.com.tr/usermanuals/Air4410EN_UM.pdf
   Der er beskrevet hvordan man konfigurerer VLAn, men jeg er ikke sikker på at det er manualen til 4930.

 9. Er der nogen der ved om jeg kan bruge airties 4920 til yousee TV?
  og er der nogen nævneværdig forskel (funktionalitet) på at købe en airties 4920, sammenlignet med en”Yousee wifi booster” (som jeg forstår kommer fra airties?

 10. Hej Steen

  Jeg har 2 stk airties 4920, men mangler lidt signal i min kælder, kan jeg købe et startsæt airties 4920 og bruge begge som extender ?
  vil der ske noget ved at købe et sæt fra tyskland ? eller vil det ikke virke i DK ?

  VH Martin

  1. Hej Martin,

   Ja du burde kunne bruge begge i det nyt sæt som extender. Et tysk sæt burde virke fint i DK.

 11. Hej

  tak for en fed video.. Bemærker at du også får ca samme hastighed når du tester som jeg gør . MEN det er altså en 1000Mbit forbindelse jeg har. Tester jeg forbindelsen med kabel, eller på egen router får jeg god hastighed, men med det her AirTies 4960 Mesh er det 90-95Mbit. Det er jo slet ikke godt nok syntes jeg. Er det noget du ved noget om, hvad gør man?

 12. Min oplevelse med Airties 4920 har været en katastrofe, som igennem flere måneder gjorde mit hjemme netværk ubrugeligt. Det tog flere uger med løbende dialog med Waoo og Sonos før Waoo måtte erkende, at deres udstyr ikke håndterer STP protokollen og BPDU pakker korrekt. Det har betydet, at Sonos ikke var brugbart på netværket. Flere andre enheder blev på skift afbrudt fra netværket og til sidst måtte jeg give op og købe bedre UniFi udstyr – som straks gav ro på netværket.
  Jeg ved godt Sonos advarer mod mesh, men UniFi kan fint håndtere det og det var ikke de eneste WiFi enheder, som ikke fungerede med Airties.
  Der er givetvis forskellige oplevelser derude, men mine var virkelig dårlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.