AirTies Air 4920: Test og anmeldelse

Denne gang tester jeg et Air 4920 kit bestående af tre MESH wifi extendere, og som dermed udgør et alternativ til Amplifi fra Ubiquiti, som jeg har testet tidligere. Produkterne er lavet af Airties, som har ry for at lave kvalitetsprodukter.

Installationen foregår gennem en app, og i modsætning til den særdeles frustrerende oplevelse, jeg havde med Ruckus Xclaim, så var det nemt at installere Airties.

App’en fungerer fint, men jeg mangler helt basale konfigurationsmuligheder., Det eneste wifi-relaterede man kan ændre på, er SSID og WPA nøgle. Det er sikkert fint til Mormor, men fandeme ikke til mig!

 

Heldigvis kan man tilgå enheden via en webgui, hvor de gængse parametre kan ændres. Denne GUI er dog anledningen til endnu et (denne gang værre)  kritikpunkt: Der er per default ikke noget password! Du læste rigtigt, intet password! Man kan sette et password inde i GUI’en, men det er helt uacceptabelt, at standardindstillingen er så usikker!

Performance er rigtig fin, og endnu mere vigtigt har jeg oplevet Airties som et stabilt produkt. Ingen irriterende udfald igennem et par ugers daglig brug.

 

Strømforbruget er i den høje ende, og med tre Airties enheder vil man sammenlignet med tre Amplifi enheder have en ekstra elregning på omkring 100 kr om året.

Se test og gennemgang af resultaterne her:

 

16 meninger om “AirTies Air 4920: Test og anmeldelse”

 1. Hej
  Tak for en super “kanal”, hvor man kan lære en masse. Måske gider du svare på et spørgsmål: Jeg har et par airties 4920 og de startede med at køre sten solidt. Lige pludselig, uden noget et ændret, er det blevet intermitterende ustabilt. Wifi klienterne siger de ikke har forbindelse til nettet. Hvis jeg bruger kablede forbindelser er der dog fuldt blæs igennem. Genstart af den primære enhed, løser problemet med det samme?
  Er det muligt at hardwaren i løbet af nogle måneder kan degradere så meget? Hvordan kan man fejlsøge på det?

  1. Hej Lars,
   Ja, hardwaren kan i princippet godt degradere på den måde, men det lyder mere sandsynligt, at årsagen skal søges i én af to ting:

   1. Ændring i klienterne. Har du f.eks. opgraderet din smartphone, så kan et interoperabilitetsproblem være opstået. Hvis du har en apple enhed, så har jeg haft stor success med at resette netværksindstillingerne (http://www.xn--nrdoteket-l8a.dk/index.php/2016/01/05/tipstricks-saadan-fikser-du-lav-wifi-hastighed-paa-iphone-og-ipad/). Hvis problemet er opstået på samtlige dine klienter, så er det dog nok ikke problemet.

   2. Ændring i miljøet. En nabo har fået nyt wifi ap som forstyrrer dit. Du har fået installeret en alarm, som danner interferens. En anden ny dims er tilføjet maskinparken som forstyrrer dit wifi, osv. Tænk lidt over om der er noget som er ændret/tilføjet. Jeg ville prøve at resette dine Airties enheder og installere helt forfra. Det kan gøre at de vælger mere optimale wifi settings (men de burde nu automatisk tilpasse sig…)

 2. Kære Steen,

  Lige som “Lars” er jeg glad for det, du fortæller os. Når tid kommer, vil jeg gerne høre dine bemærkninger til ac wave 2 teknolgien og om den vinder indpas i mesh wifi – begge noget nyt for os alm. mennesker.

   1. Hej Steen. Fed side Hvor kan msn købe Airties 4920? Synes ikke det vælter frem fra google??

    På forhånd tak

    Jonas

 3. Hej Steen,
  Tak for rigtige gode og informative videoer. Jeg har set flere af dine tests af routere, og er med min begrænsede tekniske indsigt stadig lidt forvirret om hvad jeg skal gøre for at få den bedste løsning. Jeg vil derfor høre om du kan give et godt råd:

  Jeg bor i en ca 140 m2 lejlighed og bliver nødt til at have routeren fra min wifi udbyder til at stå i et hjørne i stuen. Det skyldes at jeg er nødt til at have LANforbindelse i tv boksen, da det ellers er et meget ringe signal til tv jeg får. Denne placering gør imidlertid at wifi i visse dele af lejligheden er meget ringe. Jeg har forsøgt at sætte en extender på halvvejen. Og det hjælper også noget, men den er slet ikke stabil, og man har ofte ringe dækning.

  Spørgsmål 1: Lejligheden er rimelig ny og har tv og antennestik i alle værelser. Kan man bruge dette til noget i forbindelse med at lave en løsning med at sætte nogle kabler til en extender eller noget Mesh forbindelse? Det stik der er i hvert værelse til internet er et antennestik med gevind og hul i midten. Hvis ja, hvad kan man så bruge?
  Spørgsmål 2: Hvis man ikke kan bruge stikkene i værelserne til noget og skal have wifi fra stuen – Skal man så bruge den router fra internetudbyderen som base hvis man skal installere f.eks. Airties 4920 Mesh? Eller kan man få en adapter så man kan forbinde Airties enheden direkte til antennestikket i væggen til LAN stikket i Airties enheden?

  Mvh
  Lars

  1. Hej Lars,

   Undskyld det sene svar.

   Hvis den extender du har forsøgt dig med er en klassisk extender til 2-300 kr, så overrasker det ikke at det er lidt ustabilt. En Airties eller Ubiquiti Amplifi løsning vil helt sikkert virke meget bedre, men det er i sagens natur også et noget andet prisleje. Man kan benytte antenneinstallationen til at føre “ethernet” igennem, men det er ikke særlig udbredt i Danamrk og jeg kunne ikke lige med en hurtig søgning finde passende produkter. Hvis du selv vil lede hedder standarden G.hn.

   En alternativ metode du kunne overveje er kombinationen af powerline og wifi AP. Her forbinder du en dims nær din router, som vil netværksforbinde med en wifi extender gennem dine elkabler i lejligheden. Du kan finde nogle eksempler her:
   https://www.dustinhome.dk/group/hardware/netvark/homeplug-powerline/tradlos/

 4. Hej Steen

  Tak for gode dybdegående test 🙂

  Jeg overvejer at investere i airties 4920 eller 4930, jeg vil tro man kan lave en lan kabling mellem dem, for at have bedste link i mellem dem.
  Der sidder jo 2 lan stik i dem, er det rigtigt forstået at det er muligt. jeg har lan rundt i huset, og ville derfor sætte dem lidt i hver ende (det er et rækkehus på 119 m2 længde ca 13m + garage/udhus på 48m2) ISP router står i den ene ende

  På forhånd tak

  Med venlig hilsen

  Thomas

  1. Hej Thomas,
   Du kan bruge dem som AP – hvorved du bruger ethernet til ‘backhaul’. Men derved skal du konfigurere enhederne individuelt. Jeg ved ikke om man kan bruge dem i extender-mode med ethernet backhaul. Det er ikke noget jeg har testet.

 5. Hej Steen.
  Tusind tak for en dejlig hjemmeside med masse viden og information.
  Jeg har selv 2 stk Airties 4920 som fulgte med i mit Waoo abonnement, og ikke 3 stk som følger med når man køber en sådan pakke med disse “Smart Wifi”.

  Jeg har 2 spørgsmål jeg vil høre om du kan svare på.

  1. Jeg har en Airties enhed på kontoret som er i den ene ende af mit hjem (i bredden) og en Airties enhed i stuen, som har et større soverum mellem sig (huset er fuldmurs hus).
  Hvorfor kobler mine enheder (Apple TV og Playstation) af og til sig på Airties enheden i kontoret når Airties enheden i stuen står under 1 meter fra dem? Jeg må som oftest enten genstarte forbindelsen i playstation eller apple tv eller airties enhederne. Hvorfor dette?

  2. Da det er kendt at Playstation 4 kan have lidt “ustabil” Wifi hardware, så vil jeg gerne koble min Playstation til Airties enheden med LAN. Men ud fra det jeg kan se på mine Waoo Airties enheder, så er det kun to netstik som går til enheden og ikke fra enheden. Det var ihvertfald det jeg oplevede på da jeg prøvede at koble min computer til en af Airties enhederne.
  Kan man gøre noget så dette er muligt?
  Kan man ændre i Wifi settings (ikke app, men lokal hjemmeside) som gør det muligt?

  Håber du kan svare på dette. Ser ellers frem til fremtidige nyheder fra din hjemmeside.

 6. Hej
  Har et sæt med 2 Airties 4930 og de fungerer fint men jeg tænker vi skal bruge en enkelt boks mere for at være helt dækket ind – kan kun finde enkelt pakker med 4920 versionen – er der nogen her der har erfaring med at kombinere de to versioner i ét netværk – virker det eller skal jeg bare gå efter ata finde en 4930 som den sidste?
  på forhånd tak
  Lisa

  1. Hej Lisa,
   Jeg ved ikke om man kan kombinere 4920 og 4930. En hurtig googling viste ikke umiddelbart nogle resultater. Jeg ville nok spørge Airties.

   // Steen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.