GDS drejebord til video/foto

Som youtube’er af den type der en gang imellem designer og bygger dimser og andre gange bare snakker om dimser i videoerne har jeg et behov for at filme dimser.

En måde at gøre det på er at bruge et motoriseret drejebord, således at kameraet er placeret statisk og dimsen så drejer rundt foran linsen. Det kaldes nogengange et turntable.

 

Den slags kan man selvfølgelig købe i specialbutikker for professionelle fotografer, men de koster langt mere end jeg er villig til at betale. Derfor har jeg valgt at lave det selv, med udgangspunkt i en Ikea Snubba drejebakke til 45 kr.

Den anden hoveddel jeg skal skaffe er en synkronmotor som drejer med et fast, lavt antal omdrejninger per minut.

Jeg har fundet inspiration til denne metode i et par videoer på youtube, som dog lider under at hastigheden hvormed bordet drejer er lige lovlig høj. Det har jeg valgt at løse ved at placere motoren off center og implementere et remdrev. Derved kan man udskifte remskiven for at ændre gearingen og dermed hastigheden.

Motoren er af den type som sidder i en mikrobølgeovn og drejer tallerkenen. Find eventuelt et eksemplar på din lokale genbrugsplads, eller hvis du har tålmodighed så find den på ebay. Prisen er under 20 kr, inklusive forsendelse fra Kina 🙂

Remskiverne, motorbeslagene og benene til bordet har jeg designet og printet på min 3d-printer.

Jeg endte med 40 mm diameter for den primære remskive og 70 mm for den sekundære. Med motorens 5 RPM giver det en samlet hastighed for bordet på knap 3 RPM.

 

Alt ialt har drejebordet kostet mig under 100 kr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.