Don’t mesh with Asus Lyra

Endnu et afsnit i serien om Wi-Fi tests: Denne gang med Asus’ bud på en mesh extender løsning, Lyra.

Asus er kommet lidt sent ind i forløbet med deres Lyra, som skal kæmpe om det samme segment som andre producenter (Ubiquiti, Airties og Netgear bare for at nævne nogle af dem jeg har testet) allerede har okkuperet i et års tid, så hvis der skal flyttes kunder, så har Lyra nogle store og veltrådte sko at udfylde.

 

En klassiker når man skal mose sig ind i et allerede veletableret marked er at dumpe prisen. Med en udsalgspris på omkring 3000 kr kan jeg dog ikke just beskylde Asus for dén strategi…

Eneste anden mulighed for at trænge igennem markedet er at smide en bombe i form af et produkt der lammetæsker alle de andre i ren performance og features.

Med tanke på Asus highend routeren jeg testede for noget tid siden, var der god grund til at slikke sig om læberne i forventningen om at få blæst trusserne af.

 

Så meget desto større er min skuffelse ved resultatet af testen. En kæmpe skuffelse! Jeg har simpelthen valgt at stoppe testen inden jeg var færdig med alle test cases, da Asus Lyra i min optik slet ikke er et færdigt produkt.

Performance er alt for lav – I al væsentlighed ved de svære test cases ser jeg en ydelse som ligger mellem 25 og 40% af den ydelse jeg har målt på sammenlignelige enheder, såsom Ubiquiti Amplifi. Men endnu værre så er produktet så ustabilt at jeg adskillige gange har været nødt til at slukke/tænde for Lyra enhederne for at overhovedet kunne forbinde til Wi-Fi.

Det er ikke i orden og da specielt ikke for et produkt i den prisklasse!

Installationen bød på oplevelser, som “server unresponsive” under forsøg på at benytte app’ens funktion til firmware opgradering af enhederne, så jeg endte med at skulle foretage manuel opgradering af firmwaren. Kernefunktioner som AP-mode viser sig ved nærmere eftersyn at være “beta-funktioner”. Og så til 3000 kr!!!

Det er virkelig skuffende, når man tager i betragtning hvor gode produkter Asus historisk har lavet. Langt under deres normalt høje standard.

Derfor er min konklusion på testen, at jeg decideret vil advare mod at spilde pengene på Asus Lyra. I det mindste lige nu. Jeg vil umiddelbart tro at der er tale om umoden software, og derfor kan det godt være at de formår at luge problemerne ud i en fremtidig firmware. Men indtil da vil de uheldige kunder skulle agere ufrivillige forsøgskaniner.

Min video om testen kan ses her:

 

2 meninger om “Don’t mesh with Asus Lyra”

  1. Hej Steen.

    Tak for din ærlige anmeldelser og høje tekniske niveau. Det er fantastiske at du laver og deler dem – bliv endelig ved med det!

    Jeg var lige på nippet til at købe Asus Lyra, da de på papiret så fornuftige ud til mit behov – også designmæssigt ift. fruens ønsker – men nu er de dømt ude.

    I stedet er blikket rettet mod Linksys Velop –> er det noget du har haft mellem fingrene eller påtænker i den kommende fremtid at lave test på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.