Pengene værd? Ultimaker 3 versus Anet A8

I forbindelse med arbejde skulle jeg købe en 3d printer. Jeg valgte Ultimaker 3 til 28.000 kr. Nu hvor jeg har leget med den nye Ultimaker i 2-3 uger er det en passende lejlighed til at sammenligne den med min egen billige kineser model, Anet A8, til kun 1000 kr.

Man kan med rette mene at det er en totalt unfair sammenligning, da de to printere er i vidt forskellige prissegmenter, og Ultimakeren er da også en langt federe printer. Alligevel vil jeg dog sige, at til almindelig hobbybrug så leverer Anet A8 faktisk varen tilfredsstillende – og ikke væsentlig dårligere end Ultimaker.

 

Ultimaker 3 tilbyder selvfølgelig nogle features, som Anet A8 ikke gør, hvor det vigtigste er dual extrusion. Man kan altså printe i to farver på en Ultimaker. Det kan man sådan set også på en Anet A8, men det er særdeles besværligt da man selv skal skifte filament i løbet af printet. Det hvor dual extrusion giver ekstra meget mening er med PVA filament fra Ultimaker som bruges til supportstrukturer. I modsætning til almindelig ABS eller PLA så er PVA plastic vandopløseligt, og det muliggør meget komplicerede prints som ikke kan printes på en almindelig 3d printer.

 

Ultimaker 3 skiller sig ud fra billige 3d printere på to væsentlige punkter:

 • Hastigheden: Man kan printe med 120-150 mm/s uden at det går væsentligt ud over printkvaliteten. På min Anet A8 er grænsen 50-70 mm/s
 • Brugervenligheden og stabiliteten. Den virker klippestabilt og pålideligt og kræver ikke den konstante “nursing” som er en forudsætning for at min Anet A8 kører problemfrit.

Er den pengene værd? Se med her, hvor jeg også viser et par af de ting jeg har printet på den:

4 meninger om “Pengene værd? Ultimaker 3 versus Anet A8”

 1. Med hensyn til hurtigere opløsning af det vandopløselige plastik—har du prøvet med et ultralyd kar??
  De har kunnet købes for 2-300,00 kr. i Aldi eller var det Lidl, jeg kan ikke huske det.
  Vh. Ib

 2. Hej Steen
  Glimrende artikkel, jeg har på det grundlag købt en Anet8, opgraderet med elektronisk niveauføler.Den er nu samlet, jeg har lavet en del stabiliseringer,opretning,remstrammere mm. disse er udført i aluminium på mit lille maskinværksted.
  Der opstod et problem ved indkøringen af N. da den medleverede måleskive er for høj, det resulterede i at dyse og planet kolliderede og jeg afbrød strømmen,efter dette kan jeg ikke få X til at køre til bundstoppet; den kører Y.
  Hvordan kommer jeg tilbage til udgangspunktet:Har prøvet: Reset/Strømløs!!
  Hvordan: Kan man køre Anet8 med MAC ? og hvordan.
  Hvor: Søger man support? Er der dansk forum?
  Udfordring: Jeg er fra 1953, så styring/Elektronik er ikke min stærke side.
  Håber på et hjælpende svar 🙂
  Lars Lundbæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.