Din smartphone trækker Wi-Fi hastigheden ned for alle andre!

Hvorfor er hastigheden på Wi-Fi i praksis langt under de hastigheder som markedsføres udenpå papkassen?

Det er der mange forklaringer på, og jeg har allerede været inde over adskillige af årsagerne i form af støj, dæmpning, osv.

Men faktisk så er hastigheden på dit Wi-Fi link lavere end den behøver være, og det  skyldes at dine Wi-Fi klienter, såsom din smartphone, iPad og laptop opfører sig uhensigtsmæssigt.

Faktisk opfører de sig egoistisk, og problemstillingen er et klassisk eksempel på tragedy of the commons problematikken.

Det har jeg sat mig for at grave i, og jeg viser en række praktiske måleeksempler på Wi-Fi klienter der ‘misbruger’ den fælles Wi-Fi kapacitet ved at vælge at transmittere ved en lavere hastighed end de behøver at gøre.

Se min gennemgang her – advarsel: Det blev en smule teknisk, men der er til gengæld risiko for at lære noget! 😀

 

 

 

 

 

 

4 meninger om “Din smartphone trækker Wi-Fi hastigheden ned for alle andre!”

 1. Hej Steen

  Mit navn er Karin Østerhåb Larsen. Jeg er administrerer for antenneforeningen, NAL MedieNet’s hjemmeside – Vi tilbyder TV og Internet til store dele af Odense C og N.
  Grunden til at jeg skriver til dig er, at vi rigtig gerne vil videregive dine gode informationer vedr. WI-FI hastigheder, og de udfordringer de kan give.
  Derfor er jeg interesseret i at høre, om det er OK med dig, at jeg lægger din tekst og video på vores hjemmeside.

  Med venlig hilsen
  Karin Østerhåb Larsen

  NAL MedieNet

 2. Hej

  Jeg har ustabilt internet på ipad og pt mistænker jeg min internetudbyder. Men jeg mangler en god måde at dokumentere det på. Er du vidende om et (helst freeware) program som løbende kan teste hastighed, latency etc? Skal kunne køre på en Windows kablet computer

  1. Det er med stor sandsynlighed dit eget udstyr, som er problemet.

   Du kan på de fleste forbindelser teste direkte, ved at sætte PC direkte i stikket (med kabel, ikke trådløst) på det udstyr, som din udbyder har leveret.
   Sørg for at du ikke har firewall aktiveret (den sløver trafikken) og deaktiver også alle de forskellige plug-ins du skulle have installeret i din browser (f.eks. Chrome, Internet Explorer, FireFox osv.) sådan at de ikke sløver.

   Test så på forskellige hastighedstest, som du kan Google dig frem til. Hvis hastigheden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.